Dječji vrtić osmijeh Dječji vrtić osmijeh

Projekt „Škole za Afriku“

Dječji vrtić osmijeh
JELOVNIK

U skladu s preporukama o suvremenoj prehrani u vrtićima kontinuirano vodimo brigu o jelovniku,dnevnom rasporedu obroka, kvaliteti i kvantiteti obroka i surađujemo sa roditeljima.

               

KONTAKTIRAJTE NAS

DJEČJI VRTIĆ „OSMIJEH“
BOGOSLAVA ŠULEKA 10
43000 BJELOVAR
 
Tel:/fax: 043/492-123
 
E mail: djecjivrticosmijehbj@gmail.com

Dječji vrtić Osmijeh - Početna stranica » Projekti vrtića » Projekt „Škole za Afriku“

Projekt „Škole za Afriku“

                                          Projekt „Škole za Afriku“

Dječji vrtić „Osmijeh“ uključio se u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“ kojemu je cilj prikupljanje novčanih sredstava za djecu Burkine Faso kojima je potrebna obnova škola,  izgrađnja novih, te pomoć  u nabavci knjiga i opreme. Osim što ćemo se uključiti kroz razne akcije, a sve u suradnji s roditeljima. Puno pažnje posvetit ćemo i aktivnostima s djecom u najstarijim odgojnim skupinama, kako bi upoznali život djece svojih vršnjaka.
Na samom početku napisali smo pismo roditeljima koje donosimo u cijelosti.
D.V. „Osmijeh „-„PROJEKT ŠKOLE ZA AFRIKU“
Poštovani,
UNICEF u Hrvatskoj provodi mnoge akcije kako bi sva djeca, već od prvih dana života, dobila priliku odrastati u sigurnom i poticajnom okruženju.

Od 2008. ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim odgojno-obrazovnim institucijama, prikuplja sredstva za program „Škole za Afriku“. Njime se djeci iz 13 afričkih zemalja želi podržati ostvarenje jednog od temeljnih prava – prava na obrazovanje.
UNICEF je vodeća svjetska organizacija koja podržava ostvarivanje dječjih prava. Djeluje u više od 190 zemalja i područja kako bi očuvao, zaštitio i unaprijedio živote djevojčica i dječaka. S više od 60 godina iskustva u kriznim situacijama na terenu UNICEF spašava živote djece na područjima pogođenim prirodnim katastrofama i sukobima. 
U protekloj je godini program podržalo više od 80 000 djece iz cijele Hrvatske,a ove godine i naš vrtić uključio se u projekt „Škole za Afriku“ , a za uspješnu realizaciju nužne su nam i vaša pomoć i potpora.

S posebnim zadovoljstvom pozivamo Vas da nam se pridružite u UNICEF-ovom edukativno-humanitarnom programu „Škole za Afriku“ kojim ćemo prikupljenim sredstvima pomoći svojim vršnjacima u Burkini Faso za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja. Posebna će se briga voditi o djevojčicama koje su više od dječaka uskraćene za mogućnost obrazovanja.

Ciljevi ovog humanitarnog projekta su:
1. Usmjerenost na ispunjavanje dječjih prava - podržati ostvarenje prava djece u Africi na obrazovanje tako da se u obrazovni sustav uključe sva djeca, neovisno o spolu, rasi, teškoćama u razvoju, sposobnostima, društvenom statusu itd.
2. Osjetljivost na potrebe i dječaka i djevojčica - promicanje jednakosti i pravednosti prilikom upisa u školu te poticanje djevojčica i dječaka na svladavanje novih znanja

3. Sigurno i zaštićeno okruženje za svu djecu – osiguravanje da sva djeca uče u sigurnom i poticajnom okruženju

4. Aktivno sudjelovanje u životu zajednice – poticanje suradnje među školama, zajednicama, roditeljima i djecom u svim aspektima obrazovnog procesa

5. Kvaliteta obrazovanja – pružanje potrebnih znanja i vještina djeci za uspješan život

6. Uključenost u brigu o zdravlju djece – vođenje brige o prehrani i zdravstvenoj zaštiti djece, promicanje važnosti njihova fizičkog i emotivnog zdravlja
Također, osigurati priliku svoj djeci da odrastu u samosvjesne i socijalno osjetljive mlade ljude s kvalitetnim sustavom vrijednosti i uspješnim temeljima za daljnje cijeloživotno obrazovanje, razvoj humanosti i solidarnosti, uvažavanje različitosti, razvoj odgovornosti i pravednost,a sve to zbog doprinosa stvaranju boljeg svijeta!
Zahvaljujemo svima koji će se uključili u projekt te se veselimo što većem odazivu!

„Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja, nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.“
(R. Fulghum)

Vaš, D.V. „Osmijeh“

  • Projekt „Škole za Afriku“
  • Projekt „Škole za Afriku“
  • Projekt „Škole za Afriku“
  • Projekt „Škole za Afriku“
  • Projekt „Škole za Afriku“
  • Projekt „Škole za Afriku“

Aktivnosti u skupini
Kako bi djeci približili život djece u Africi pogledali smo edukativni dvd koji je na vrlo slikovit i njima blizak način prikazao život djece u toj udaljenoj zemlji. Nekoliko djece znalo je da je Afrika kontinent, pa smo to iskoristili i pomoću globusa pokušali ga naći, a zatim smo obris kontinenta prenijeli na plakat koji se nalazi i na našem zidu. Cijeli zid oblijepili smo raznim slikama iz života djece i odraslih u Africi: kako nose drva, vodu, kako se igraju itd. Djeca su počela pričati i o Afričkim životinjama koje poznaju, te su ih nacrtali i nalijepili na plakat. Ostale životinje pronašli smo u enciklopedijama i časopisu „Moj planet“.  Na poticaj djece zamolili smo kuharicu da nam skuha prosenu kašu koju djeca jedu u Africi. Svi su je željeli probati i to naravno prstima bez uporabe pribora baš kao u Africi. Osim ovih aktivnosti nastojali smo provoditi i ostale pa smo tako pokušali nositi kantice sa vodom na glavi baš  kao i djeca u Africi. Aktivnosti se iz tjedna u tjedan nastavljaju kao i akcije u našem vrtiću. Naša vrijedna kuharica ispekla je kiflice koje smo lijepo umotali i prodavali roditeljima za Dane kruha, te nam je to bila prva akcija. U drugoj su odgojiteljice pripremile predstavu „Crvenkapica“ za koju je ulaz bio simboličkim pet kuna. Kroz fotografije vidjet ćete dio naših aktivnosti, a u nastavku bit će još. Pozdrav od dječjeg vrtića „Osmijeh“.

Dječji vrtić Osmijeh - Početna stranica » Projekti vrtića » Projekt „Škole za Afriku“

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Osmijeh suglasni su s objavom fotografija na internet stranici Dječjeg vrtića Osmijeh. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Tekstovi i fotografije na stranici www.osmijeh.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Osmijeh i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja. Ukoliko želite preuzeti neke sadržaje, molimo, kontaktirajte nas.
Vrtić Bjelovar RSS
Vrtić Bjelovar RSS

Dječji vrtić Osmijeh © Copyright 2010. Sva prava pridržana.

Dizajn i izrada Dizajnerica Web Dizajn | Izrada web stranica | CMS | Hosting | SEO