Dječji vrtić osmijeh Dječji vrtić osmijeh

PRIPREMA ZA ŠKOLU

Dječji vrtić osmijeh
JELOVNIK

U skladu s preporukama o suvremenoj prehrani u vrtićima kontinuirano vodimo brigu o jelovniku,dnevnom rasporedu obroka, kvaliteti i kvantiteti obroka i surađujemo sa roditeljima.

               

KONTAKTIRAJTE NAS

DJEČJI VRTIĆ „OSMIJEH“
BOGOSLAVA ŠULEKA 10
43000 BJELOVAR
 
Tel:/fax: 043/492-123
 
E mail: djecjivrticosmijehbj@gmail.com

PRIPREMA ZA ŠKOLU

PRIPREMA ZA ŠKOLU
PREDAVANJE U SKLOPU RODITELJSKOG SASTANKA
Ovih dana održan je roditeljski sastanak skupine „Ježići sa temom „Kako pripremiti dijete za školu?“.
Tom prilikom je gđa. Zdenka Brebrić pedagoginja-savjetnica,
upoznala roditelje sa procesom pravilne pripreme djeteta za školu,prije svega adekvatan zdravstveni pregled koji obuhvaća laboratorijski, liječnički i pedagoški pregled.

Cilj svega navedenog je ocjenjivanje psihofizičkog stanja djeteta glede upisa u školu. Također ,to je prva provjera djetetovih socijalnih, emocionalnih,  intelektualnih i drugih sposobnosti.
Kako bi dijete moglo udovoljiti novim zahtjevima treba biti psihofizički zrelo za polazak u školu. Kronološka dob kao jedini kriteriji uspješnog starta đaka – prvaka pokazao se nedovoljno pouzdanim.
Pedagoginja je objasnila i princip testiranja djece koji se sastoji od pet elemenata ( individualni motivacijski razgovor s djetetom te emocionalna priprava za ispitivanje, procjena i ispitivanje kognitivnih funkcija, ispitivanje i procjena predznanja, ispitivanje bazičnih elemenata emocionalne inteligencije, i opća procjena socijalnih kompetencija). Ova tema izazvala je velik interes kod roditelja tako da se zbog brojnih pitanja ovo predavanje pretvorilo u pravu raspravu.
Na kraju je istaknuto da nije potrebno u roditeljskom domu buduće učenike učiti „školoskom“ znanju, već je potrebno osigurati poticajne uvjete da dijete samo poželi istraživati i učiti: čitanje priča, slušanje glazbe, dječjih pjesmica, šaranje, crtanje, vezenje, šivanje (sve što razvija finu motoriku šake),i naravno naglasak na komunikaciji- razgovarati s djetetom jasnim artikuliranjem riječi i rečenica,
Svaki roditelj je otišao kući sa korisnim letkom koje je pripremila pedagoginja,a koji će im omogućiti potrebne informacije o ovoj temi.

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Osmijeh suglasni su s objavom fotografija na internet stranici Dječjeg vrtića Osmijeh. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Tekstovi i fotografije na stranici www.osmijeh.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Osmijeh i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja. Ukoliko želite preuzeti neke sadržaje, molimo, kontaktirajte nas.
Vrtić Bjelovar RSS
Vrtić Bjelovar RSS

Dječji vrtić Osmijeh © Copyright 2010. Sva prava pridržana.

Dizajn i izrada Dizajnerica Web Dizajn | Izrada web stranica | CMS | Hosting | SEO