Dječji vrtić osmijeh Dječji vrtić osmijeh

Događanja u našem vrtiću

Dječji vrtić osmijeh
JELOVNIK

U skladu s preporukama o suvremenoj prehrani u vrtićima kontinuirano vodimo brigu o jelovniku,dnevnom rasporedu obroka, kvaliteti i kvantiteti obroka i surađujemo sa roditeljima.

               

KONTAKTIRAJTE NAS

DJEČJI VRTIĆ „OSMIJEH“
BOGOSLAVA ŠULEKA 10
43000 BJELOVAR
 
Tel:/fax: 043/492-123
 
E mail: djecjivrticosmijehbj@gmail.com

Dječji vrtić Osmijeh - Početna stranica » Događanja u našem vrtiću

obavijest

obavijest

Poštovani,

NOVA INTERNET STRANICA JE U IZRADI.

SAJAM MOGUĆNOSTI/ZID FESTIVAL

SAJAM MOGUĆNOSTI/ZID FESTIVAL

Dječji vrtić “Osmijeh” predstavit će se na festivalu Zabave i druženja, danas, 5.listopada od 11,00-13,00 sati na Bjelovarskom korzu. Ovo je aktivnost koju tradicionalno Grad Bjelovar, Društvo naša djeca, i Policijska postaja Bjelovar organiziraju u okviru Dječjeg tjedna.

PREDSTAVA “TIKVIĆI NA SELU-PRIČA O MLINU”

PREDSTAVA “TIKVIĆI NA SELU-PRIČA O MLINU”

Gledali smo predstavu “Tikvići na selu - priča o mlinu”, lutkarski studio Kvak iz Zagreba.

Božićna priredba X.dio

Božićna priredba X.dio

Božićna priredba IX.dio

Božićna priredba IX.dio

Božićna priredba VIII.dio

Božićna priredba VIII.dio

Božićna priredba VII.dio

Božićna priredba VII.dio

Božićna priredba VI.dio

Božićna priredba VI.dio

Božićna priredba V.dio

Božićna priredba V.dio

Božićna predstava IV.dio

Božićna predstava IV.dio

Božićna predstva III.2015.

Božićna predstva III.2015.

Božićna predstava II.dio

Božićna predstava II.dio

Božićna predstava I.dio

Božićna predstava I.dio

Kestenijada 2015.

Kestenijada 2015.

I ove godine u vrtiću „Osmijeh“ održana je tradicionalna „Kestenijada“.  Za mjesto održavanja odabrana je park šuma „Borik“ iz koje se širio miris pečenih kestena, koje je za djecu pekao naš Željko. Uz odgojiteljice kestene su djeci pomagale oguliti majke. Pečenim kestenom zasladila su se djeca, roditelji i odgojiteljice. Osim kestena bilo je tu i kiflica koje je ispekla naša vrijedna kuharica. Svi su se složili da su predobri. Za djecu je bilo sokova, a za odrasle kuhanog vina. Lijepo i ugodno jesensko popodne iskorišteno je za jedno ugodno druženje u kojem su uživali svi: djeca, roditelji i odgojiteljice. Svojim dolaskom počastio nas je i gosp. Antun Korušec gradonačelnik grada Bjelovara sa suprugom, te u ugodno druženju proveo vrijeme s nama. Hvala još jednom svima na dolasku, a novu „Kestenijadu“ zakazujemo za godinu dana gdje vas ponovno sa radošću očekujemo. Vaš D.V. „OSMIJEH“

Posjeta Zoo vrtu u Zagrebu

Posjeta Zoo vrtu u Zagrebu

Odgojna skupina „Cipelići“  11. svibnja,  uputila se na izlet u Zoološki vrt u Zagreb. Vožnja busom do Zagreba djeci je bila izuzetno vesela i zanimljiva. Najveće uzbuđenje i veselje izazvale su životinje koje su djeca mogla vidjeli u zoološkom vrtu. Djeca su mogla vidjeti kako timaritelji hrane tuljane te se diviti njihovoj veličini i spretnosti skakanja u vodu. Također i ostale životinje djeci su privukle pažnju, vidjeli su deve, lavove, geparda , zmije… Poslije razgledavanja djeca su išla na ručak u McDonald’s, a poslije ručka dječak Dino je odlučio povodom svog rođendana taj dan počastiti prijatelje sladoledom , što je oduševilo svu djecu.  Na kraju druženja u McDonalds’u djeca su se uputila na put prema kući.

Završna priredba 2015/2016

Završna priredba 2015/2016

Svake godine pa tako i ove, otpratili smo još jednu generaciju djece u školu.
Odgojne skupine ” Ježići” i ” Gljivice” zamijenit će vrtićke klupe onim školskim.
Želimo im sreću i dobro učenje.

Cvjetno korzo 2015.

Cvjetno korzo 2015.

I ove godine kao i prošlih godina, obilježili smo ” Cvjetno korzo “u organizaciji Društva naša djeca.

More 2015.

More 2015.

Posjetili smo Novi Vinodolski..pogledajte kako smo se tamo zabavili i uljepšali ovo vruće ljeto.

Dan obitelji -Cepidlak 2015.

Dan obitelji -Cepidlak 2015.

Dan obitelji, kao i svake godine proveli smo u Cepidlaku.
Odazvao nam se veliki broj roditelja i djece. Vrijeme nam nije baš išlo na ruku, no u dobrom društvu brzo nam je prošlo.
U druženju nas nije omela ni kiša koja je lagano propadivala. Igrale su se razne igre, od plesa, lovice, stolnih igara…
Zahvaljujemo se svima što su se odazvali na naše druženje, a onima koji su ove godine bili sprijećeni, nadamo se da će slijedeće godine doći.
Do slijedećeg druženja, puno pozdrava od djece i djelatnika dječjeg vrtića ” Osmijeh”

Siguenost u prometu

Siguenost u prometu

U sklopu Trećeg tjedna sigurnosti cestovnog prometa koji se održava od 04.-10.05., Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatski zavod za hitnu medicinu, Ministarstvo unutarnjih poslova, HAK, Udruga RODA, Hrvatski crveni križ, Svjetska zdravstvena organizacija, UNICEF i druge organizacije udružuju snage kako bi potaknuli vozače da se u većoj mjeri brinu o sigurnosti djece u prometu uz poruku „Čuvajmo dječje živote“! Naš vrtić također se uključio u obilježavanje ovog tjedna kroz suradnju s policijskom postajom. U posjet nam je došla „teta“ Andrea, djelatnica PU-BBŽ, koja je djeci održala predavanje i provela ih kroz grad ukazujući na važnost opreza u prometu.

Obitelj Salaj

Obitelj Salaj

02.04.2015. organiziran je izlet u Grabovnicu na imanje obitelji „Salaj“. Izlet je obuhvatio program koji je trajao od 16-19,30 sati. Po dolasku smo obišli imanje i pogledali „Uskrsnu priču“. Nakon šetnje igrali smo se na igralištu i pričekali naše male-velike prijatelje iz Bjelovarskog kazališta koji su za nas izveli predstavu „Dvije sretne sove“. Nakon predstave uslijedilo je paljenje lampica i pravi uskrsni ugođaj tako da smo se ponovno prošetali i još malo uživali u zečekima, kokicama, drveću ukrašenom stotinama pisanica i prekrasnom okruženju!

Društvo „Naša djeca“

Društvo „Naša djeca“

01.04.2015. odgojna skupina „Ježići“ posjetila je Društvo „Naša djeca“ gdje je povodom uskrsa organizirana radionica za djecu pod nazivom „Zekine pustolovine“. Djeca su poslušala priču o nestašnom zeki nakon čega su izrađivala košarice za svoje papirnate pisanice koje su ukrasili bojicama i flomasterima. Prije povratka u vrtić okrijepili smo se prirodnim voćnim sokom od jabuka iz voćnjaka VRT-a! Bilo je vrlo inspirativno i ugodno u društvu naših dragih volonterki kojima šaljemo pozdrave!

SLATKI DAN U DJEČJEM VRTIĆU „OSMIJEH“

SLATKI DAN U DJEČJEM VRTIĆU „OSMIJEH“

SLATKI DAN U DJEČJEM VRTIĆU „OSMIJEH“

Dječji vrtić „Osmijeh“ već  tradiocionalno svake godine obilježava Valentinovo. Ove godine na inicijativu djece odlučili smo da to bude „slatki dan“ u kojem ćemo izrađivati slatkiše koji su nam tako omiljeni. U zajedničkom dogovoru odlučili smo se ipak za čokoladu. Otopili smo 6kg čokolade u koju smo dodali šećer, kekse, grožđice, te margarin. Nakon što se čokolada otopila punili smo podloške od silikona i bombonjera. Djeca su uživala u aktivnostima, a posebno im se svidjela degustacija čokolade koja je trajala cijeli dan. Naravno nismo zaboravili ni na roditelje, pa smo u našem predvorju i za njih pripremili „slatki stol“. Osim izrade čokolade imali smo i plesnu aktivnost poznatu kao „Ples srca“. Djeca su izvlačila iz šešira brojeve i tako dolazila do svog para, a onda je uslijedio ples. Pobjedniku je naravno pripala nagrada, a ona je bila, a što drugo nego ČOKOLADA.

Djetešce nam se rodilo

Djetešce nam se rodilo

Pod nazivom „Djetešce nam se rodilo“ i ove godine dječji vrtić „Osmijeh“ priredio je božićnu priredbu za svu djecu polaznike vrtića kao i za njihovu braću i sestre. Nosioci priredbe bila su ove godine djeca i to najstarija skupina „Ježići“ koji su vrlo profesionalno i sa puno znanja i strpljenja donijela ovaj program.

CVJETNO KORZO

CVJETNO KORZO

Naš vrtić i ove je godine nastupio na već tradicionalnom 4. po redu „Cvjetnom korzu“ manifestaciji u organizaciji Društva naša djeca.

DAN OBITELJI U CEPIDLAKU

DAN OBITELJI U CEPIDLAKU

Dan obitelji
Kako bi što ljepše obilježili Dan obitelji i ove godine odlučili smo da to bude na obiteljskom gospodarstvu“ Novak“ u Cepidlaku i naravno nismo se prevarili.

PRIPREMA ZA ŠKOLU

PRIPREMA ZA ŠKOLU

PRIPREMA ZA ŠKOLU
PREDAVANJE U SKLOPU RODITELJSKOG SASTANKA
Ovih dana održan je roditeljski sastanak skupine „Ježići sa temom „Kako pripremiti dijete za školu?“.
Tom prilikom je gđa. Zdenka Brebrić pedagoginja-savjetnica,
upoznala roditelje sa procesom pravilne pripreme djeteta za školu,prije svega adekvatan zdravstveni pregled koji obuhvaća laboratorijski, liječnički i pedagoški pregled.

Treća Kestenijada u našem vrtiću

Treća Kestenijada u našem vrtiću

Već tradicionalno Dječji vrtić ” Osmijeh ” i ove je godine organizirao Kestenijadu za djecu, roditelje, braću, sestre i drage nam goste.
Kestenijada se održala u popodnevnim satima u našem prekrasnom parku, šumi Borik.

Cvjetno korzo 2012.godina

Cvjetno korzo 2012.godina

Na ovogodišnjem “Cvjetnom korzu”, 14.06. dječji vrtić “Osmijeh” predstavio se plesnom koreografijom na pjesmu “Nije lako bubamarcu”. Ples u kojem bubamarac traži svoju bubamaru izvela su djeca odgojne skupine “Diskusići”. Kako plesom, djeca su pokazala oduševljenje i crvenim točkastim kostimima koji su uvelike upotpunili veselu koreografiju.

Europski tjedan

Europski tjedan

U sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Europskog tjedna, 09.svibnja naš dječji vrtić je, u suradnji s 1. osnovnom školom predstavio republiku Austriju. Djeca su se predstavila plesom “Bečki valcer”,na skladbu “Na lijepom plavom Dunavu”, Johanna Straussa.

Dječja olimpijada u Kukavici

Dječja olimpijada u Kukavici

Ovogodišnja olimpijada dječjih vrtića koja je održana u sportsko- rekreacijskom centru Kukavica za naš vrtić bila je jako uspješna. U svakoj disciplini osvojili smo po barem jednu medalju.

Obiteljsko gospodarstvo ” Novak ” u Cepidlaku - Dan obitelji

Obiteljsko gospodarstvo ” Novak ” u Cepidlaku - Dan obitelji

Već tradicionalno u našem se vrtiću obilježava Dan obitelji. Taj dan je prigoda da se svi okupimo na jednom mjestu, roditelji sa svojom djecom i odgojitelji. Ove godine obilježili smo taj dan na prekrasnom mjestu na Obiteljskom gospodarstvu „Novak“ u Cepidlaku.

USKRSNI KULTURNO – UMJETNIČKI PROGRAM

USKRSNI KULTURNO – UMJETNIČKI PROGRAM

USKRSNI KULTURNO – UMJETNIČKI PROGRAM

Povodom Uskrsa 31. ožujka s početkom u 9,30 h u bjelovarskom Domu kulture održao se prigodni program u organizaciji D.V. ‘‘Osmijeh’’ za djecu polaznike vrtića te njihove najbliže.

Osvrt na radionicu „Bilogora o korizmi i Uskrsu“(27.ožujka)

Osvrt na radionicu „Bilogora o korizmi i Uskrsu“(27.ožujka)

Osvrt na radionicu „Bilogora o korizmi i Uskrsu“(27.ožujka)

Dječji vrtić „Osmijeh“ bio je gost domaćin predavanja za odgojitelje dječjih vrtića s područja grada Bjelovara. Predavanje na temu „Bilogora o korizmi i Uskrsu“ održano je u prostorijama vrtića 27. ožujka, a gost predavač bila je gđa. Gordana Marta Matunci,  poznavateljica tradicijskih običaja našeg kraja.

CVJETNO KORZO 2011. GODINA

CVJETNO KORZO 2011. GODINA

CVJETNO KORZO

Vrlo rado smo se odazvali pozivu Društva Naša djeca Bjelovar , da uveličamo svi zajedno taj događaj. Vrijedno smo izradili kostime, odabrali pjesmicu i pokazali što smo naučili.
Djeca najstarije skupine Diskusići sa svojim voditeljicama izvela su poznatu i njma jednu od omiljenijih pjesmica, pod nazivom-Muhara.

Kestenijada u vrtiću

Kestenijada u vrtiću

U srijedu 19.listopada 2011. s početkom u 16.00h u prostorima vrtića u suradnji s roditeljima održana je „Kestenijada“ za svu djecu vrtića i njihove roditelje.

PRVAŠIĆI U PROMETU

PRVAŠIĆI U PROMETU

PRVAŠIĆI U PROMETU
Skupina djece koja ove godine polazi u prvi razred provela je jedan dan u šetnji sa prometnom policajkom.U šetnji su se upoznali sa mnogim pravilima prometa, a mogli su na licu mjesta vidjeti kako policajka zaustavlja promet, koji su to položaji kojima policija regulira promet i sl. Neke osnovne stvari u kretanju pješaka u prometu djeca vrlo dobro znaju, i ugodno su iznenadila našu gošću(čemu služi zebra, semafor, značenje znaka stop i sl).Našim prvašićima želimo sigurne i samostalne prve korake u prometu.

Završna priredba

Završna priredba

SVAKE GODINE PA TAKO I OVE OTPRATILI SMO JOŠ JEDNU GENERACIJU DJECE U ŠKOLU.GENERACIJA 2004/2005, ODGOJNE SKUPINE „DISKUSIĆI“ ZAMIJENIT ĆE VRTIĆKE KLUPE ONIM ŠKOLSKIM. U UTORAK SMO SE OPROSTILI OD NAŠIH BUDUĆIH PRVAŠIĆA PRIGODNIM PROGRAMOM KOJI SU ONI PRIPREMILI SA SVOJIM ODGOJITELJICAMA BILJANOM MIKIČIČ I IVANOM LEDINSKI.

POSJET VOJARNI

POSJET VOJARNI

Naše vrtićke grupe „Ježići“ i “ Diskusići“ u četvrtak (26.05.2011.g.)posjetile su Bjelovarsku vojarnu i tako sudjelovali na Danima otvorenih vrata.

USKRŠNJA PRIREDBA

USKRŠNJA PRIREDBA

Ove godine povodom Uskršnjih blagdana održana je priredba u Bjelovarskom Domu kulture za svu djecu i roditelje našeg vrtića.

DAN VATROGASACA

DAN VATROGASACA

DAN VATROGASACA
U ponedjeljak (09.05.)vrtićke skupine Ježići iDiskusići odlaze u posjet Vatrogasnoj postrojbi u Bjelovaru kako bi se upoznali sa vatrogasnom opremom, poslovima i zadacima, te svakako velikom odgovornošću vatrogasaca.

DAN OBITELJI

DAN OBITELJI

U mjesecu svibnju obilježava se Dan obitelji(15.05.), pa u skladu sa tim 10.12.(utorak) s početkom u 16 sati obilježiti ćemo u vrtiću Dan obitelji. Predviđeno je druženje i niz raznovrsnih aktivnosti i igara za sve(djecu, roditelje i odgojiteljice).Dobra zabava sigurno neće izostati.
Djeca i roditelji skupine Ježići u četvrtak 12.05. odlaze na jednodnevni izlet u ZOO- U Zagreb.

Europski tjedan

Europski tjedan

Europski tjedan ......

Na početku bijaše pisanica

Na početku bijaše pisanica

Pisanica je poklon koji se dariva najdražima u svojoj blizini. Vjernici, ili oni koji tek drže do običaja i ove godine izrađivat će pisanice na različite načine i različitim tehnikama.
U naš vrtić već po drugi put dolazi u goste gospodin Josip Cugovčan koji je prošle godine održao radionicu za roditelje i djecu, a ove će za odgojitelje grada Bjelovara. Naziv radionice je:“Ukrašavanje pisanice srčikom šaša i voskom“
Ove iznimno zanimljive tehnike polaznicima će prezentirati već spomenuti gospodin Josip Cugovčan iz Podravskih Sesveta. Kratka biografija gosta:
Rođen je 1955. godine u Podravskim Sesvetama. Samouki slikar. Još kao dijete volio se likovno izražavati po knjigama i tuđim plotovima. Ozbiljnije je prišao slikanju 1971. Prva slika na staklu bile su “Ruže”. Najčešći motivi na slikama su folklorni običaji i pejzaži iz Podravskih Sesveta i Podravine. S koliko strpljenja je na slici izrađen svaki detalj, nije moguće izreći običnim riječima, nego to treba osjećati punoćom narodne duše i ljubavi. Imao je 15 samostalnih i skupne izložbe diljem Hrvatske i svijeta. Radio je i ilustracije i naslovnice za nekoliko knjiga i časopisa. Njegove pisanice su suvenir poznat diljem svijeta. Bavi se amaterski i arheologijom i etnografijom.

“Bajka o ribaru i ribici ”

“Bajka o ribaru i ribici ”

Blagdani su idealno doba za obitelj, vrijeme radosti i darivanja, idealno vrijeme zadovoljavanja emocionalnih potreba djece kao što su ljubav, poštivanje, prihvaćanje, uvažavanje. Svako dijete, pa tako i Vaše, uči po modelu, imitiraju roditeljsko ponašanje, kako svakodnevno, tako i u vrijeme blagdana, zato bi svaka obitelj trebala imati neke posebne rituale, aktivnosti koje obilježavaju blagdan ( npr. zajednička izrada adventskog kalendara,….) i na taj način stvoriti svoju obiteljsku tradiciju. Stvoriti djetetu okruženje u kojem se ono osjeća sigurno i voljeno. Prisjećati se ljepih trenutaka, zajedničkih aktivnosti, izleta, proslava,…. te na taj način poticati kod djece cjenjenje malih životnih stvari i situacija i njih činiti važnim jer na taj način se kod Vašeg djeteta razvijaju emocionalni odnosi i sa širim krugom obitelji.

Stomatolog u vrtiću

Stomatolog u vrtiću

U vrtiću je 25.11. održano predavanje za roditelje na temu ” Prevencija i zaštita zubi kod djece predškolske dobi. “
Gost predavač je bila Anita Zadro, doktor stomatologije.
Prisutne je upoznala o načinima prevencije, kako i kada započeti sa zaštitom zubi, o najnovijim dostignućima o prevenciji i sl.

Dan obitelji

Dan obitelji

Kako bismo obilježili Dan obitelji, organizirali smo u suradnji sa roditeljima druženje na seoskom imanju i poznatom bjelovarskom izletištu Dobrovita.
Naše druženje smo obogatili različitim društvenim, plesnim i natjecateljskim igrama.

predstava, ” Gdje su bubamarine točkice?”

predstava, ” Gdje su bubamarine točkice?”

Obilježavajući blagdane Uskrsa odlučili smo iznenaditi roditelje i djecu tako da smo uvježbali i izveli predstavu ” Gdje su bubamarine točkice ?”

Izlet u Krapinu

Izlet u Krapinu

Zajedno sa roditeljima i našim mališanima posjetili smo Muzej krapinskog neandertalca.

Obilježavanje Dana kruha

Obilježavanje Dana kruha

U suradnji sa roditeljima održana je radionica povodom obilježavanja Dana kruha.
Na radionici nam se pridružio kao gost, poznati gradski pekar Puljko koji je ujedno svima pokazao umijeće miješenja kruha i drugih pekarskih proizvoda.

Kestenijada u našem vrtiću

Kestenijada u našem vrtiću

Od početka našeg rada obilježili smo nekoliko događanja u našem vrtiću i to zajedno u suradnji sa našim roditeljima.

Dječji vrtić Osmijeh - Početna stranica » Događanja u našem vrtiću

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Osmijeh suglasni su s objavom fotografija na internet stranici Dječjeg vrtića Osmijeh. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Tekstovi i fotografije na stranici www.osmijeh.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Osmijeh i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja. Ukoliko želite preuzeti neke sadržaje, molimo, kontaktirajte nas.
Vrtić Bjelovar RSS
Vrtić Bjelovar RSS

Dječji vrtić Osmijeh © Copyright 2010. Sva prava pridržana.

Dizajn i izrada Dizajnerica Web Dizajn | Izrada web stranica | CMS | Hosting | SEO